Proč investovat v Pattaya

500,000 Kč až 30,000,000 Kč

Další možnosti vyhledávání

500 Kč až 500,000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Nalezeno 0 nemovitostí Zobrazit výsledky
Výsledky vyhledávání

Proč investovat v Pattaya

Napsal daniel dne 12/02/2022
0

Pattaya je předním plážovým letoviskem Thajska a každoročně přiláká více než 8 000 000 turistů z celého světa. Pattaya poskytuje na vysokém standartu hotely, restaurace, sportoviště, nákupní a zábavní centra, přiměřené ceny a široký výběr nedalekých turistických atrakcí. To vše se honosí nejlepší euroasijskou kuchyní různých chutí a cen. Pattaya je nejen významným potápěčským centrem, ale také i rájem pro hráče golfu, v rádiusu 40km se nachází více než 30 golfových hřišť mezinárodní úrovně.

Více informací o letovisku Pattaya můžete nalézt na Thajsko Online.

V regionu je mnoho průmyslových podniků, továren a společností pro lodní námořní dopravu. Velmi je zde rozvinutý i sektor služeb – turismus, maloobchod a stavebnictví. Pattaya je jedno z hlavních turistických letovisek Thajska a jen v Bangkoku nalezneme vice apartmánových budov než v Pattaya. Tato oblast je nejvíce populární mezi cizinci, kteří se rozhodli strávit zde svoji penzi. Infrastruktura jako jsou nemocnice, školy, nákupní centra a zábavně sportovní centra tomu odpovídá. Nedávno v Pattaya bylo dokončeno obchodní centrum Central Festival Pattaya, které je největší přímořským obchodním centrem v Asii.

Pattaya je jen 120km z centra Bangkoku a jízda automobile po nedávno dokončené dálnici nezabere vice než 2 hodiny. Z ultramoderního letiště Suvarnabhumi je to jěště blíže a cesta trvá kolem 1 hodiny. 20km od Pattaya leží mezinárodní letiště U-Tapao, ze kterého můžete letět třeba na Koh Samui, Kuala Lumpur nebo i do Evropy.

Současná situace na realitním trhu

Pattaya je velmi příjemné místo pro život a investice. Je take velmi populární pro všechny obyvatele Bangkoku, kteří utíkaji přes víkend z betonové metropole. Pattaya přitahuje čím dál vice trvalých usedlíků z řad cizinců či zaměstanců nadnárodních koncernů, které mají své podniky a továrny v blízkosti Pattaya. Díky všem těmto důvodům je poptávka po kvalitním ubytovaní v Pattaya na vysoké úrovni a investice do nemovitosti za účelem dalšího pronajímaní se jeví jako rozumná.

Investice do apartmánů a condominií je v Pattaya nejběžnější. Jedná se totiž o nejjedodušší cestu jak získat vysněnou nemovitost v ráji. Díky thajským zákonům může až 49% apartmánů v budově patřit cizincům. To dává investorům velkou možnost, jak si vybrat mezi současnou nabídkou. Není problém koupit nemovitost i na thajskou spolecnost, dokonce tím investor dosáhne jěště větších zisků. Během posledních let se cena apartmánů každoročně zvedá o 15%. Jen v roce 2008 při globální ekonomické krizi se situace trochu zhoršila. Nicméně koncem roku 2010 se situace vrátila k normálu, kdy poptávka po kvalitním ubytování dosáhla úrovně před rokem 2008. V současné době je ve výstavbě kolem 40! nových developerských projektů a mnoho dalších čeká na spuštění. Reklamní kampaně jednotlivých developerů probíhají na plné obrátky. Developerské společnosti se navzájem předhánějí nejrůznějšími cenovými pobídkami. V současné době můžete nalézt nabídky na apartmán o velikosti 30m2 ve zbrusu nové budově již od 990.000,- THB / 680.000,- CZK (aktuální kurz). Samozřejmostí je bazén, fitness, podzemní parkoviště a restaurace přímo v budově. Zařízení a styl apartmánů se pohybuje od tradičního thajského až po ultramoderní desing. Záleží jen na Vašem gustu. Mezi nejpopulárnější residenční čtvrtě patří Pratamnak Hill, Cosy Beach a Jomtien.

Jaké typy nemovitostí jsou nejvíce vyhledávané

Rok od roku se v Pattaya zvedá poptávka po nemovitostech k pronájmu a trh se rozvíjí rychlejí než kdykoliv předtím. Je zde mnoho nájemníků, hlavně z řad velkých firem, kteří hledají nové domy či apartmány k pronájmu. Délka nájemní smlouvy se pohybuje mezi 1 až 3 lety. Luxusní 3 ložnicový dům v uzavřeném objektu s vlastním bazénem a zahradou se dá pronajmout v rozmezí 50.000 – 150.000,- THB za měsíc. Samozřejmě záleží na poloze a kvalitě. Luxusní 2-3 ložnicový apartmán s výhledem na moře se dá pronajmout v rozmezí 40.000 – 100.000,- THB za měsíc. Mezi nejpopulárnější čtvrtě patří Pratamnak Hill, Cosy Beach a Jomtien. Luxusní 30m2 studio apartmán s kvalitní polohou se dá pronajmout v rozmezí 10.000 – 15.000,- THB za měsíc.

Průměrný roční příjem z pronájmu nemovitosti se pohybuje v rozmezí 7 – 10%, což je rozhodně více než ve většině vyspělých zemích včetně České republiky. Nemovitost by se měla nacházet v dobré lokalitě, zařízení by mělo být na kvalitní úrovni a objekt by měl nabízet další vybavení jako je bazén, fitness centrum, restauraci a moderní recepci. Pokud se nemovitost nachází ve špatné lokalitě, je zastaralá a bez potřebného dalšího vybavení, může se stát, že leží ladem a trvá dlouhé měsíce, než naleznete nájemníka… Zisky z takovéto nemovitosti jsou sotva poloviční, než v jaké doufáte.

Pokud se rozhodnete koupit nemovitost za účelem pronájmu, vždy hledejte mezi kvalitními a novými budovami se skvělou polohou. Zisky z pronájmu Vás mile překvapí. Při výběru té správné nemovitosti Vám rádi poradíme.

Porovnejte nabídky