Průvodce nákupem realit v Thajsku

500,000 Kč až 30,000,000 Kč

Další možnosti vyhledávání

500 Kč až 500,000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Nalezeno 0 nemovitostí Zobrazit výsledky
Výsledky vyhledávání

Proč investovat do developerského projektu

Napsal daniel dne 02/03/2022
0

Investice do developerského projektu garantuje investorům možnost nákupu za nejnižší možnou cenu a dosáhnutí maximálního návratu investice. Nákup developerského projektu nabízí možnost investovat do nemovitostí v nejlepších možných lokalitách, které garantují kvalitní příjem z nájmu a vysoké zhodnocení ceny nemovitosti. To vše za nejnižší možnou cenu se skvělými platebními podmínkami. Thajská vláda vydala striktní zákony, dle kterých všichni developeři musí své stavby dokončit. Nároky na kvalitu a začlenění do přírodního prostředí jsou poměrně vysoké. Většina nových a kvalitních developerských projektů je umístěna v lokalitách, které garantují nejvyšší možný potenciál zhodnocení ceny nemovitosti. Vlastnictví nemovitosti v Thajsku dovoluje investorovi profitovat z konstantních příjmů z pronájmu. Zároveň si může užívat krásného prázdninového sídla a sledovat jak se nemovitost zhodnocuje na ceně. Jedná se zejména o populární turistické destinace, kde příjem z pronájmu nemovitosti je zaručen.

Jak nejlépe zhodnotit vloženou investici do developerského projektu v Thajsku

  1. Kupte co nejdříve – Developer nabízí prodej nemovitostí za nízkou cenu, často menší, než je reálná tržní cena nemovitosti. Zpravidla prvních několik vil či apartmánů v je cenově nejvýhodnějších. Dalším důvodem je progresivita thajského realitního trhu, kdy ceny jsou stále relativně na nízké úrovni, nicméně neustále vzrůstají. Investor, který koupí co nejdříve má největší šance na velký zisk.
  2. Vyberte si tu pravou nemovitost – Při včasném nákupu může investor vybírat z nejlepších nemovitostí v daném projektu. Nejlepší vily nebo apartmány, ať už s výhledem na moře, půdorysem či velikostí zaručují nejvyšší možné zhodnocení a příjmy z pronájmů.
  3. Pohyby cen v závislosti na progresu stavby – Po začátku stavby projektu se ceny neustále zvyšují. Čím se blíží projekt k dokončení, tak ceny jsou vyšší. Již je také k dispozici méně jednotek, ze kterých si můžete vybírat.
  4. Nejvyšší cena těsně před dokončením projektu – Čím více vil nebo apartmánů se prodá, tím více vzrůstá cena zbylých jednotek k prodeji. Hlavním důvodem je brzké dokončení projektu, který mnoho dalších investorů může vidět na vlastní oči a poptávka tak vzrůstá. Developer také již není nucen poskytovat velké slevy, jelikož většinu jednotek již prodal. Pokud záměrem investice byl krátkodobý horizont a prodej nemovitosti po zhodnocení ceny, tak v tento okamžik se vyplatí investici prodat. Cena bude zhruba o 25% vyšší, nežli při nákupu v raných fázích projektu.

Výhody a nevýhody investování do developerského projektu

Každý developer je vždy vystaven poměrně velkému riziku, které chce co nejrychleji snížit a minimalizovat bankovní půjčky a jiné dluhy, které používá na výstavbu projektu. Díky tomu developer nabízí prodej nemovitostí za nízkou cenu, často menší, než je reálná tržní cena nemovitosti. Na druhou stranu investor často kupuje nemovitost jen na základě počítačových animací a dobré víře v developera. Z tohoto důvodu doporučujeme vždy prověření developera, zda se jedná o renomovanou společnost, kolik projektů již dokončil, jak dlouho je na trhu apod.

Platební podmínky

Kromě skvělé ceny za nemovitost investor profituje z mimořádných platebních podmínek. Obvykle se platí záloha kolem 25% z ceny nemovitosti a zbytek je placen formou splátek po dobu výstavby s 0% úrokem!

Nákup developerského projektu nabízí možnost investovat do nemovitostí v nejlepších možných lokalitách, které garantují kvalitní příjem z nájmu a vysoké zhodnocení ceny nemovitosti. To vše za nejnižší možnou cenu se skvělými platebními podmínkami.

Porovnejte nabídky