Proč investovat v Thajsku

500,000 Kč až 30,000,000 Kč

Další možnosti vyhledávání

500 Kč až 500,000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Nalezeno 0 nemovitostí Zobrazit výsledky
Výsledky vyhledávání

Proč investovat v Thajsku

Napsal daniel dne 12/02/2022
0

Politické nepokoje a poměrně silný thajský baht nemají kupodivu žádný vliv na realitní a investiční trh v Thajsku, jak se mnoho lidí obávalo či obává. Thajský realitní trh nabízí skvělou příležitost pro střednědobé a dlouhodobé investice a má neustále vzrůstající trend. Nemovitosti v Thajsku jsou stále podstatně levnější než srovnatelné nemovitosti v České republice. V Bangkoku a v Pattaya je průměrná cena za metr čtverečný výrazně levnější nežli v Praze či Brně. To co je v Thajsku ´´normální´´, tak v České republice se považuje za luxusní. Investoři mohou koupit za svoje peníze mnohem vice než v jiných globálních destinacích včetně ČR. Toto je jeden z důvodů proč si investoři z celého světa oblíbili Thajsko jako destinaci se solidním a výnosným realitním trhem. Například kvalitní dům na jihu Španělska je zhruba o 40% dražší než stejný v dům v Thajsku! V posledních 3 letech mnoho kvalitních investic do thajských realit ať už do condominii nebo domů přineslo uspokojivé zhodnocení. 

Velmi vysoké výnosy na thajském realitním trhu v současné době způsobují ´´boom´´. Velké množství nových projektů je rychle zkupováno investory z Evropy, USA, Singapuru, Hong Kongu, Korei a Japonska. Všichni investoři oceňují nejen velkou rozmanitost a flexibilitu thajského realitního trhu, ale i rychlé a bezpečné zhodnocení jejich investic. 

7 hlavních důvodů proč investovat v Thajsku

  • Růst hodnoty thajských nemovitsotí je v současné mezi 10-15% ročně v závislosti na poloze 
  • Cena pozemků od roku 2012 vzrostla o 40%. 
  • Investoři z celého světa oceňují nejen velkou rozmanitost a flexibilitu thajského realitního trhu, ale i rychlé a bezpečné zhodnocení jejich investic. 
  • Upřednostňován je high-end realitní trh a zaměření investic je na výnosy z měsíčních nájmů ať už krátkodobých či dlouhodobých. 
  • Míra inflace je v Thajsku na pouhých 1%. 
  • Investoři ze zahraničí se neustále více poobhlížejí po nových dynamických trzich jako je Thajsko, jelikož původní evropské a americké trhy jsou saturovány efektem malých či neustále klesajících výnosů z jejich investic. 
  • Thajsko prokázalo svoji roli jako nového vedoucího hráče na mezinárodním ale hlavně asijském realitním investičním trhu.

Potenciál ekonomického růstu 

Thajsko je nejperspektivnější a nejspolehlivější oblastí Asie se solidním ekonomickým růstem a skutečně dynamicky se rozvíjejícím trhem. Thajsko patří mezi vedoucí hráče hospodářského trhu v Asii, přitahuje velké množství zahraničních investic a v porovnání s dalšími prudce se rozvíjejícimi trhy jako je Peking či Šanghaj v Číně je Thajsko více otevřené a ‘’průhledné’’. Hlavním investičním důvodem je turistický průmysl, podporovaný skvělou infrastrukturou, která se rozvíjí každý den. Thajská vláda pokračuje v masivních investicích do turistických oblastí. Speciálně realitní trh profituje z růstu turismu v Thajsku. V roce 2019 navštívilo Thajské království přibližně 40 milionů turistů. 

Snadná dostupnost 

Nové a velmi moderní letiště Suvarnabhumi v Bangkoku je největším letištěm v jihovýchodní Asii. Všechny největší a nejdůležitější letecké společnosti operují lety mezi Bangkokem a zbytkem světa jako je Evropa, USA, Austrálie nebo Čína. Thajsko je nejpopulárnější asijskou turistickou destinací a nabízí také mnoho nízkonákladových letů do dalších asijských míst nebo vnitrstátních leteckých linek. Z Bangkoku se velmi levně a pohodlně můžete letecky dopravit do populárních turistických míst jako je Phuket, Krabi, Chiang Mai nebo třeba i Hong Kong, Kuala Lumpur, Bali nebo Hanoj. 

Thajsko – křižovatka Asie 

Multinárodní společnosti mají svá sídla právě v Thajsku, i když jejich zaměstnanci pracují po celé jihovýchodní Asii. Bangkok je komunikační a dopravní uzel celé jihovýchodní Asie. Životní náklady pro dlouhodobé zaměstnace či vrcholné manažery společností jsou velmi nízké v porovnání s jinými zeměmi jako je Singapur či Hong Kong. Nízké náklady dovolují společnostem nabídnout svým pracovníkům velký životní standard, který by v okolních zemích byl velmi nákladný. Skvělé dálnice, zvláště nedávno dokončený úsek mezi Bangkokem a letoviskem Pattaya, patří k hlavním důvodům proč právě Pattaya je nejpopulárnějším místem pro život v Thajsku nejen pro zaměstnance, kteří pracují v průmyslových podnicích na východním pobřeží Thajska, ale i pro vrcholné manažery, kteří mají svoje firemní sídla v Bangkoku. Pattaya je od Bangkoku vdálena jen 110km a po dálnici jste v Bangkoku během 90minut. 

Zahraniční investice v Thajsku 

Thajsko má silné obchodní vztahy s Japonskem, Koreou a Čínou. Jedná se o hlavní hráče současného světového mezinárodního trhu. Silně se rozrůstající počet průmyslových podniků se zahraniční účastí působí boom ve stavebním a realitním trhu hlavně na východním pobřeží Thajska. Jedna z největších průmyslových zón je právě mezi Bangkokem a Pattaya. Například společnost Nestle v nedávné době investovala 4,5 miliard Bahtů do nové továrny v Thajsku. Další je obrovský podnik Amata Estate s japonskou účastí, kde pracují stovky japonských zeměstnanců, kteří hledají pronájem právě v letovisku Pattaya. Vyhlídky pro pronajímání nemovitostí v této oblasti jsou více než dobré.

Porovnejte nabídky